Osteopathie Praktijk Balkbrug

Behandelcentrum Osteopathie Balkbrug en Omstreken

De ziekte van Parkinson, genoemd naar de Engelse arts James Parkinson is een hersenaandoening waarbij zenuwcellen, vooral de zenuwcellen van de substantia nigra ("zwarte stof"), langzaam slechter gaan functioneren. De cellen van de substantia nigra hebben als taak dopamine te produceren, door de Ziekte van Parkinson ontstaat dus een dopamine tekort.Door een tekort aan dopamine gaan de hersenkernen die betrokken zijn bij de centrale bewegingen slechter functioneren.Dopamine is een ”stofje” wat wij nodig hebben om soepel te kunnen bewegen en om ons prettig en aangenaam te voelen.Wanneer wij een te kort hebben ontstaat langzaam en weinig bewegen, trillen, voorovergebogen lopen vaak in combinatie met stijve, pijnlijke spieren, pezen en gewrichten. Vaak gaat dit ook gepaard met depressieve gevoelens.

Vanaf 2002 ligt mijn speciale interesse bij de behandeling van m.n de idiopathische, hetgeen betekent oorzaak onbekend, vorm van de Z.van Parkinson, volgens de inzichten en visie van Janice Walton Hadlock, met Forceless Spontaeneous Release(osteopathische techniek om lichaamsweefsels vrij te maken) www.pdrecovery.org. Klik op Deel 1 Deel 2 voor meer informatie omtrent het artikel "Parkison is te beinvloeden met Osteopathie".

Parkinson en alternatieve geneeswijze

Niks doen is ook een optie. De medicijnen tegen de ziekte van Parkinson helpen eerst wel wat, maar na een poosje veroorzaken ze juist de verschijnselen die ze zouden moeten bestrijden. Toch worden ze nog steeds voorgeschreven en geaccepteerd door de patiënten. Waarom? Goede vraag. Het antwoord is dat mensen gewoon wat willen doen als ze ziek zijn, ze willen er iets aan doen. Niks doen is ook een optie, roep ik wel eens, en soms een veel betere optie. Maar, oneerbiedig gezegd, die optie hebben de meeste mensen niet "in hun kop" zitten. De artsen/specialisten  zijn ook ingesteld op "iets doen". En zo is de cirkel rond.

Prof. Van Hilten: tunnelvisie
Neuroloog prof. Van Hilten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) sprak op 23 mei 2008 in een rede over Parkinson en de bijwerkingen. Hij vindt dat men op het verkeerde spoor zit, men kijkt door een tunnelvisie op de verkeerde manier naar de ziekte van Parkinson, ontwikkelt daardoor de verkeerde medicijnen en behandelt de patiënten verkeerd. Hij gooit het over een andere boeg, kijkt op een andere manier naar deze ziekte en is bezig met onderzoek om andere medicijnen te ontwikkelen. Laten we hopen dat daar wat uitkomt.


Prof. Van Hilten: Medicatie veroorzaakt nieuwe stoornissen
Een citaat uit de rede van Prof. Van Hilten: Daarnaast blijkt de medicatie die gebruikt wordt om de motorische stoornissen te behandelen, nieuwe stoornissen te veroorzaken. Dit betreft vooral overbeweeglijkheid, hallucinaties, slaperigheid overdag en in een kleiner percentage van de patiënten dwangmatige verschijnselen als hyperseksualiteit, gokken of excessief koopgedrag

Voor meer informatie kunt u deze site bezoeken: http://www.infowebweistra.eu/parkinson-alternatief.htm

De volledige rede van Prof. Van Hilten kunt u hier vinden: www.leidenuniv.nl/tekstboekjes/content_docs/oratie_van_hilten.pdf

Hieronder vindt u een link over "stamcellen bij Parkinsonpatienten nog steeds functioneel"
http://www.knaw.nl/nl/actueel/nieuws/stamcellen-in-hersenen-van-parkinson-patia-nten

Een filmpje waarin uitgelegd word dat er nog stamcellen aanwezig zijn bij Parkinsonpatienten(flimpje begint ongeveer halverwege,het eerste deel gaat over hersenbeschadigings risico bij koppen tijdens voetbal )
http://www.wetenschap24.nl/programmas/labyrint/labyrint-tv/2012/februari/08-02.html


Hieronder vindt u een beschrijving over de arts James Parkinson die in de ESSAY ON THE SHAKING PALSY voor het eerst de ziekte van Parkinson beschreef.